10 Λόγοι να Αγαπήσεις έναν Gamer

10 Λόγοι να Αγαπήσεις έναν Gamer

Έφτασε η ώρα άλλης μίας εξεταστικής και όντας παραδοσιακός φοιτητής ψάχνω δικαιολογίες να αποφύγω το διάβασμα. Και σειρά άρχισα και την λίστα με τις ταινίες που θέλω να δω έβγαλα και τους καφέδες με ξεχασμένα πνεύματα έβαλα στο πρόγραμμα, αλλά η κύρια ενασχόληση κάθε φοιτητή ως γνωστών είναι το video gaming! Όπως κάθε εξεταστική και σε αυτήν έχει πάρει φωτιά.

30’ διάλειμμα για ένα game καταλήγει κάθε φορά σε ένα 5ωρο, με διάλειμμα για φαί!

Αγαπημένοι μου gamers όμως, δεν είμαι εδώ για να σας κράξω ούτε να σας κριτικάρω, αυτό θα το κάνετε μόνοι σας όταν βγουν οι βαθμολογίες. Είμαι εδώ για να σας λυτρώσω! Παρακάτω παραθέτω τους λόγους για να “μπλέξεις” με έναν gamer.

1. Θα ξεκινήσω από όσα έχουν ειπωθεί από έρευνες καθώς όλες καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια στο ότι οι gamers τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί. Μάλιστα, από όσο μικρότερη ηλικία ξεκινάει κανείς το gaming τόσο περισσότερο εκπαιδεύει τον εγκέφαλό του.

2.  Μην σοκάρεσαι έχει και συνέχεια. Οι Gamers τείνουν να είναι 20% εξυπνότεροι ενώ ο συνδυασμός  gaming και ευφυΐας είναι πάρα πολύ δυνατός, αναφέρουν χαρακτηρίστηκα.

3. Μην ξεχνάς ότι οι gamers μαθαίνουν να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

4. Αποκτούν γρήγορα αντανακλαστικά, ο εγκέφαλός τους λειτούργει σε υψηλή απόδοση για μεγάλο διάστημα και καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

5. Αυξάνουν τις δυνατότητες της μνήμης τους και διαχειρίζονται μεγάλο όγκο πληροφοριών.

       6.  Γίνονται ηγέτες και μπορούν να λειτουργήσουν υπό πίεση (με τεράστια πίεση σε κάποιες περιπτώσεις.)

7. Είναι λιγότερο αγχώδεις στην εκτός παιχνιδιού ζωή τους! Είναι άλλωστε ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεσπάς.

      8. Την ώρα του παιχνιδιού, είναι μέλη μίας ομάδας,  μίας κοινότητας από την στιγμή που θέλουν να είναι καλοί στο παιχνίδι τους. Αυτό τους καθιστά αυτόματα κοινωνικούς. Επιπλέον,γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της συνεργατικότητας και της σωστής επικοινωνίας. Άσε που κάνουν κάτι cool με τα φιλαράκια τους.

9.  Είναι ενήμεροι και εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, τα trends και τα gadgets. Gamer από κονσερβοκούτι δεν νοείται άλλωστε.

10. Τέλος, την ώρα του παιχνιδιού, δεν γκομενίζει Μαράκι μην αγχώνεσαι. Έχει ξεχάσει μέχρι και την ύπαρξη σου εκείνη την στιγμή! Και μην κάνεις το λάθος να του τηλεφωνήσεις όσο είναι σε game, πολύ πιθανό να είναι η τελευταία σας επικοινωνία.

Όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα από έρευνες, οι περισσότερες μάλιστα σε παιδιά μικρής ηλικίας ακόμη και 12 χρονών οπότε no worries. Φυσικά η υπερβολή είναι πάντα άσχημο πράγμα, 2 ώρες gaming την μέρα είναι αρκετός χρόνος να αφιερώσεις στο hobby σου. Οι 12 συνεχόμενες ώρες περισσότερο με εθισμό μοιάζουν παρά ανάπτυξη του εαυτού σου!

Σας χρωστάω ταξιδάκια και θα επανορθώσω. Για την ώρα φιλιά στα μούτρα όλων των gamers και μη.

Να προσέχεις τον εαυτό σου, κανείς δεν θα το κάνει καλύτερα από σένα.

By  Αλέξανδρος Νανάι

 

Close Menu