Χριστούγεννα στην Πολωνία

Χριστούγεννα στην Πολωνία

Χριστούγεννα έρχονται!

Στολίσατε, στολιστήκατε και σκέφτεστε ταξιδάκι; Γι’ αυτό είμαι εδώ, ο άνθρωπος σας. Φέρνω φρέσκο λαχταριστό προορισμό και άκρως δελεαστικό!

Σαν μη λάτρεις των Χριστουγέννων και μιας και βαρέθηκα τις διαφημίσεις για Χριστούγεννα στη Πράγα λέω να σου δώσω μία  άλλη εναλλακτική.

Χριστούγεννα στην Πολωνία και μάλιστα στην Κρακοβία έχεις σκεφτεί;

Θα ξεκινήσω από το βασικότερο. Οι πληροφορίες μου (και είναι εγκυρότατες) λένε πως εκτός από ντυμένη στα χριστουγεννιάτικα, είναι και στα λευκά! Και όταν λέμε στολισμένη εννοούμε ότι πέρα από όλους τους δρόμους και τις βιτρίνες, στην market square έχει στηθεί και christmas market!

  

Και αν νομίζεις ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, όταν το ζήσεις θα χρειάζεσαι χίλιες εικόνες!

Δεν θα σου πω σε ποια μουσεία να πας. Η παλιά πόλη, το κάστρο, η Εβραϊκή συνοικία, όλη η πόλη είναι ένα ανοιχτό μουσείο, όρεξη να έχεις!
Ή μάλλον…θα σου πω. Πήγαινε στο υπόγειο μουσείο της market square. Να έχεις κλείσει θέση πριν φτάσεις καν στην πόλη! Σε άκυρη περίοδο έτυχε να είναι sold out για τρεις μέρες, δεν θέλω να φαντάζομαι τα Χριστούγεννα τι μπορεί να γίνετε!

 

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας όμως γιατί ξέρω τί αναρωτιέσαι. Τι θα κάνεις το βράδυ;

Ό,τι και να σου πω για την πόλη υπάρχει σε ταξιδιωτικό οδηγό, οπότε θα αποκλίνω λίγο. Παιδιά, η Πολωνία δεν είναι το ανατολικό Βλαδιβοστόκ, έχει νυχτερινή ζωή και να είσαι προετοιμασμένος για σφηνάκια βότκα.  Δεν με κατάλαβες, σφηνάκια ΒΟΤΚΑ. Έστω, βότκα σκέτο, είναι το καμάρι τους!  Σε κάθε περίπτωση όμως να μην πληρώσεις σε μαγαζί εξωφρενική είσοδο! Υπάρχουν pub με μπύρα που κοστίζει λιγότερο από ευρώ!

Must για γευσιγνωσία στο αλκοόλ τα pijalnia! Υπάρχουν οικονομικότατα self-service bars! Σε προκαλώ να δοκιμάσεις όλα τα σφηνάκια τους!
Ακόμα προσπαθώ να φτιάξω το chupa chups μόνος μου, λατρεία!

Μην αμελήσεις όμως να μπεις και σε ένα εμπορικό κέντρο να κάνεις shopping therapy! Είμαι σίγουρος θα είσαι ήδη γεμάτος souvenir αλλά τσέκαρε μία και τα καταστήματα ένδυσης. Έστω και για βόλτα, δεν θα περάσεις τόσο άσχημα, αρκεί να μην χαθείς εκεί μέσα!

Και σε περίπτωση που θέλεις να επισκεφτείς και άλλα μέρη υπάρχει το Άουσβιτς και το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, ιδανικά για πρωινή εκδρομή!

Αυτά τα λίγα, δεν είμαι και το trip advisor.

Super SOS: Μην συναναστραφείς με Πολωνούς ή Άγγλους σε club. Σε χρόνο ρεκόρ μπορείς να θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα σε κίνδυνο!

Υ.Γ. Φωτογραφία με χιόνια δεν έβαλα επίτηδες, μην τα θέλετε και όλα έτοιμα!

Μέχρι το επόμενο ταξίδι. Να προσέχεις τον εαυτό σου, κανείς δεν θα το κάνει για σένα!

 

By Αλέξανδρος Nanaj

 

Close Menu