Η GetInvolved μάς συστήνεται.

Η GetInvolved μάς συστήνεται.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά κάπου εκεί έξω υπάρχει μία ομάδα φοιτητών που με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά προσπαθεί να αναδείξει νέες ιδέες και να λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Αναφέρομαι στην GetInvolved, στην ομάδα που έχει αναλάβει να δώσει έμφαση στην ουσία των πραγμάτων, στο κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να δημιουργηθεί αλλά και να αποδείξει πως με επιμονή κάθε εγχείρημα, κάθε επιστήμη μπορεί να καταφέρει το στόχο της ανεξάρτητα από τις δύσκολες συνθήκες!

Η GetInvolved έρχεται για να γνωριστεί με εσάς με το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται για ένα συνέδριο που σκοπός του είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αναδείξει τον ρόλο της διοικητικής και εκτελεστικής λειτουργίας της μέσα από τη λήψη αποφάσεων για την ομαλή λειτουργία της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Με αφορμή, λοιπόν, τη δράση αυτή εμείς μιλήσαμε με τον Βασίλη Αγγελόπουλο, ένα από τα μέλη της GetInvolved για να μάθουμε καλύτερα την ομάδα αυτή και να γνωρίσουμε τις προοπτικές της.

 

  1. Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε πότε δημιουργήθηκε η ομάδα GetInvolved και από ποιους;

Η ομάδα της Get Involved όπως όλες οι επιχειρηματικές προσπάθειες ξεκίνησε με μια ιδέα και την ζεστή υποστήριξή της στην αρχή από δύο φίλους. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ένα άνοιγμα και σε άλλα άτομα, ορισμένες αποχωρήσεις και γενικότερα σκαμπανεβάσματα μιας και αποτελούσε το πρώτο επιχειρηματικό βήμα για τους εμπλεκόμενους. Η ιστορία βέβαια μας έδειξε πως όπου υπάρχει όρεξη για δουλειά, φρέσκες ιδέες και κλίμα αισιοδοξίας όλα τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η Ιδρυτική ομάδα της εταιρίας συνίσταται από τους Αγγελόπουλο Βασίλη, Δημήτρη Σπυρίδου, Αντώνη Ευσταθιάδη και αυτή ολοκληρώνεται με την πολύτιμη βοήθεια του Ζήση Ψαλλίδα.

 

2. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας;

. Οι στόχοι της Get Involved πάνε αρκετά μακριά, διότι όλοι πιστεύουμε στις ιδέες μας και δουλεύουμε για να τις κάνουμε πραγματικότητα. Σε πρώτο πλάνο θέλουμε το εγχείρημά μας να υλοποιηθεί άρτια και να αφήσει τις καλύτερες παρακαταθήκες επιστημονικά και συνεδριακά ώστε να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια και να καθιερωθεί. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε πως για την πρωτοβουλία μας η Ελλάδα θα αποτελέσει την αρχή και σταθερό, αλλά όχι μόνο, σημείο αναφοράς. Είναι σημαντικό για εμάς  να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τα όνειρά μας για την Get Involved και να δημιουργήσουμε και άλλες όμορφες και καινοτόμες δράσεις τον επόμενο καιρό που να δημιουργήσουν αντίκτυπο και να αποτελέσουν εφαλτήριο δημιουργίας για όσους συμμετέχουν και παρακολουθούν.

 

3. Υπάρχουν κάποιες δράσεις που κάνετε στις οποίες μπορεί να σας παρακολουθήσει το κοινό ή ακόμη και να συμμετάσχει;

Η πρώτη μας δράση είναι η διοργάνωση του πρώτου Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο συγκεκριμένο συνέδριο στόχος μας είναι να γίνει ευρέως γνωστή η έννοια της νομισματικής πολιτικής και της άμεσης σημασίας της για την πραγματική οικονομία και τον μέσο άνθρωπο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τις χώρες της Ένωσης, να συναποφασίσουν πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομικής επικαιρότητας, να δώσουν πρακτική υφή στις γνώσεις τους και να δείξουν πως μια σοβαρή και συνεπής οικονομική πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση με σταθερό διεθνή ρόλο και με την ισχύ να δώσει την καλύτερη ποιότητα ζωής στα μέλη της.

 

4. Σχετικά, λοιπόν, με αυτό το συνέδριο, πότε και που θα λάβει χώρα;

Το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα διεξαχθεί στο Αρχαιότερο σπίτι των Αθηνών, δηλαδή στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα (Αδριανού 96).  Σκοπός του να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και να αναδείξει τον κομβικό ρόλο που έχει η  διοικητική και εκτελεστική λειτουργία της πάνω στην Ευρωπαϊκή οικονομία αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα λήψης αποφάσεων .

 

5. Για να έρθει κάποιος στο συνέδριο πρέπει να έχει εξειδικευμένες γνώσεις, χρειάζεται κάποια προετοιμασία;

Είναι λογικό με δεδομένη τη φύση της Ε.Κ.Τ. να θεωρηθεί πως πρόκειται για μια αμιγώς τεχνοκρατική προσομοίωση. Η πραγματικότητα είναι πως το συνέδριο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές, τόσο προπτυχιακούς, όσο και μεταπτυχιακούς, οικονομικών και νομικών σχολών, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Από μεριάς της οργανωτικής επιτροπής έχουν καταρτιστεί αναλυτικοί οδηγοί μελέτης που για την κάθε χώρα και την κάθε επιτροπή. Αυτοί συμπυκνώνουν την οικονομική πραγματικότητα της κάθε χώρας, δίνουν εικόνα για το ρόλο που διαδραματίζει η κάθε μια ξεχωριστά στην ευρωπαϊκή οικονομία και ενσωματώνουν πάγιες επιδιώξεις και τοποθετήσεις για τις θέσεις των χωρών πάνω σε ζητήματα που θα εξετάσουν οι επιτροπές.

 

6. Τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεχθούν με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια;

Υπάρχουν σαφή κριτήρια επιλογής για τους συνέδρους. Σε πρώτο πλάνο βάζουμε τη συνάφεια του αντικειμένου τους με τις ανάγκες του συνεδρίου. Κριτήριο αποτελεί ένα σφαιρικό βιογραφικό, άνθρωποι που είναι ενεργοί συμμετέχουν και ενδιαφέρονται. Θέση μας αποτελεί πως θα αποδεχτούμε και συνέδρους χωρίς προηγούμενη εμπειρία τους οποίους θα βοηθήσουμε ενεργά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του συνεδρίου. Θέλουμε όλοι που θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους να αποκομίσουν την καλύτερη εμπειρία.

 

7. Γιατί να επιλέξουν το συγκεκριμένο συνέδριο;

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί μια πρόκληση από τη φύση του καθώς αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτιά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και δεν έρχεται να γεμίσει μια ήδη υπάρχουσα θέση στον χώρο αλλά δημιουργεί κάτι νέο, επιστημονικά άρτιο και εστιασμένο στην ουσία και την πραγματικότητα. Εκτός της άριστης δικτύωσης με άτομα που έχουν κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα, όσοι το επιλέξουν θα αποκομίσουν βιωματική γνώση του θεσμού, θα γνωρίσουν τις διαδικασίες του και θα μπουν στη θέση του ανθρώπου που αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη εικόνα πρέπει να λάβει αποφάσεις.

 

8. Πως μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο;

Οι αιτήσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας μας http://gettinginvolved.gr/

και πιο συγκεκριμένα επιλέγοντας αιτήσεις κι έπειτα αίτηση συμμετοχής.

 

9. Που μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω λεπτομέρειες;

Όσοι επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να μας αποστείλουν τις απορίες τους είτε μέσω αποστολής μηνύματος στην ομάδα μας, Get Involved, στο Facebook ( https://www.facebook.com/GetInvolvedConference/ ) είτε να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδας μας. Και στις δύο περιπτώσεις η απόκριση είναι άμεση.

 

Close Menu