O Giannis και το καλό μπασκετικό συναπάντημα

Αμερική. Μπάσκετ. NBA. Giannis Antetokounmpo. Νέα Ορλεάνη. 19 Φεβρουαρίου. Τι κοινό έχουν όλα αυτά μαζί;

Μα φυσικά το : GiannisAntetokounmpo #NBAVote.
Αμερική. Μπάσκετ. NBA. Giannis Antetokounmpo. Νέα Ορλεάνη. 19 Φεβρουαρίου. Τι κοινό έχουν όλα αυτά μαζί;

Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστος καιρός όπου τα social media είχαν κατακλυστεί από το πλέον δημοφιλές στάτους του τέλους του 2016, GiannisAntetokounmpo #NBAVote, με την καμπάνια για την συμμετοχή του πρώτου Έλληνα μπασκετμπολίστα στη μεγαλύτερη γιορτή του Αμερικανικού μπάσκετ, το All Star Game. Το All Star Game είναι το πιο δημοφιλές event του μπάσκετ, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αγώνα μεταξύ των ανερχόμενων αστέρων, διαγωνισμό καρφωμάτων και τρίποντων και κορυφώνεται με τον αγώνα ανάμεσα στους 12 καλύτερους παίκτες της Δύσης και της Ανατολής. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Νέα Ορλεάνη στις 18-19 Φεβρουαρίου, στο Smoothie King Center.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το να συμμετέχει ένας Έλληνας αθλητής του μπάσκετ στο All Star Game ήταν προϊόν κουβέντας επιστημονικής φαντασίας. Ο Giannis όμως, όπως συνηθίζουν να τον λένε όλοι στην Αμερική (και όχι μόνο) καθώς το επίθετο του είναι ένας γλωσσοδέτης για όλους, κατάφερε με τις εξωπραγματικές φετινές του εμφανίσεις με την ομάδα του, τους Milwaukee Bucks να διεκδικήσει τη θέση του starter (δηλαδή του δικαιώματος να είναι στην αρχική πεντάδα στον αγώνα της Ανατολής με τη Δύση), κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες.
Τη φετινή σεζόν, ο Giannis είναι ο ηγέτης της ομάδας στην είσοδο τους στα play offs, έχει κάνει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (39 πόντους), είναι ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος ασσίστερ, ο πρώτος ριμπάουντερ και γενικά ο πρώτος σε όλες τις κατηγορίες της ομάδας στη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της σεζόν. Από το καλοκαίρι μάλιστα υπάρχει ένα νέο συμβόλαιο που τον περιμένει και θα του αποφέρει περίπου 100,000,000 δολάρια για τα επόμενα 4 χρόνια!

Αμερική. Μπάσκετ. NBA. Giannis Antetokounmpo. Νέα Ορλεάνη. 19 Φεβρουαρίου. Τι κοινό έχουν όλα αυτά μαζί;

By Γιώργος Γάκης-Βλάχος

Διάβασε επίσης!

Ψήφισε το καλύτερο άρθρο για το μήνα...