Πως θα κάνετε το 2018 μια ξεχωριστή χρονιά

Πως θα κάνετε το 2018 μια ξεχωριστή χρονιά

Πριν από λίγες ημέρες αποχαιρετήσαμε το 2017 και με χαρμόσυνη διάθεση υποδεχθήκαμε το 2018. Όλοι μας ευελπιστούμε ότι ο νέος χρόνος θα αποτελέσει ευκαιρία για καινούρια όνειρα και νέους στόχους. Μια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας ότι μας βαραίνει και να αγκαλιάσουμε ότι μας γεμίζει.

   Θα ξεκινήσω λέγοντας, ότι ένα νέο ξεκίνημα πηγάζει από ένα καινούριο και βελτιωμένο δικό μας εαυτό. Ένα ‘’εγώ’’ το οποίο δε θέλει να μείνει στάσιμο σε πικρία και μίση και αναζητά κάτι βαθύτερο , κάτι πιο αξιοπρεπές. Μία αφορμή για να εξελιχθεί σε έναν καλύτερο άνθρωπο , ισχυρότερο ψυχικά και πιο σίγουρο. Ένα μικρό βήμα για να προσεγγίσουμε το νέο και βελτιωμένο μας εαυτό είναι μέσα από τη συγχώρεση. Ήρθε η στιγμή να συγχωρέσουμε εκείνα τα πρόσωπα που μας πλήγωσαν και μας δημιούργησαν αρνητισμό . Δεν υπάρχει καμία ευκολία στη συγκεκριμένη συμβουλή , ωστόσο μια μικρή προσπάθεια θα ενδυνάμωνε τις πιθανότητες να επιτύχουμε τον παρόντα στόχο.

Και πως θα γευτούμε τη μοναδικότητα κάθε στιγμής που  μας επιφυλάσσει το 2018; Με το να ζούμε στο ‘’τώρα’’ , να ζούμε μονάχα το παρόν και να μην περιπλανάται το μυαλό μας σε μονοπάτια του παρελθόντος και το μέλλοντος. Σε κάθε στιγμή του παρόντος βρίσκεται κρυμμένη μια μικρή μαγεία , ένας κόσμος ξεχωριστός που περιμένει όλους εμάς να τον εξερευνήσουμε και να γευτούμε τους καρπούς της περιπέτειάς του. Έχοντας ως πυξίδα το παρόν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε κάθε μοναδικό στοιχείο που προσφέρει η κάθε στιγμή .  Ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται την αξία  του ‘’εδώ και τώρα’’ , είναι ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να χαμογελάσει στα θετικά στοιχεία που του προσφέρει η ζωή και να αντιμετωπίσει τα αρνητικά οπλισμένος με υπομονή κα ψυχικό σθένος.

Αν το 2017 ήταν ένας χρόνος που τον χαρακτήριζε η μονοτονία ήρθε η ώρα να προσθέσετε στο 2018 μία πινελιά δημιουργικότητας. Ασχοληθείτε με ό,τι σας γεμίζει και σας δίνει στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Ξεκινήστε ένα χόμπυ ή αποκτήστε μία ενασχόληση που εκτός ότι θα άπτεται του ενδιαφέροντός σας , θα  προσφέρει χαλάρωση και θα σας βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.  Όλοι είμαστε απορροφημένοι σε επαγγελματικές και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που μας κάνουν ψυχικά φορτισμένους. Ωστόσο, μία ενασχόληση εμποτισμένη με δημιουργικότητα είναι βέβαιο ότι θα  προσδώσει παραγωγικότητα και ευεξία για να ξεφεύγουμε από τη μονοτονία της καθημερινής ζωής και τις προκλήσεις που συναντούμε.

  Για να δώσουμε νόημα στο 2018 δε θα πρέπει να παραμερίσουμε τα ταξίδια φυσικά. Προορισμοί γεμάτοι φυσικά τοπία και εξερευνήσεις σε μέρη όπου μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι. Γεμίστε τις αναμνήσεις σας με στιγμές που περιλαμβάνουν αγαπημένα σας πρόσωπα και εικόνες ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς και παιδικότητας. Επιλέξτε ένα μέρος ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα και πραγματοποιήστε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό επισκεφθείτε τοπία με φυσικό πλούτο που αγαλιάζουν την ψυχή σας και προσδίδουν εσωτερική ομορφιά.

 Τέλος , μην ξεχάσετε να είστε περισσότερο αισιόδοξοι και να χαμογελάτε. Χαμογελάστε μπροστά σε κάθε δυσκολία. Η ευτυχία σας εξαρτάται από εσάς τους ίδιους . Βάλτε την αισιοδοξία  στη ζωή σας και μην την  αφήνετε να χαθεί , ακόμα και αν χρειαστεί να διασχίσετε ‘’Συμπληγάδες’’.  Η ζωή είναι ένας τεράστιος αγώνας με όμορφες και δυσάρεστες στιγμές. Εσείς ωστόσο θα πρέπει να είστε ο αθλητής , οποίος διασχίζει εμπόδια και παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να νικήσει .

Την άνοιξη εάν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις ‘’ Οδυσσέας Ελύτης’’.

Καλή χρονιά σας εύχομαι με περισσότερα χαμόγελα και αισιοδοξία !

 

By Μαριάνθη Σκάρπα

Close Menu