Οι Globalist στο InfinityGreece

 

Το  blog του InfinityGreece έχει τη χαρά να φιλοξενεί σήμερα τους Globalist, μια από τις πιο γνωστές tribute bands των Muse στην πόλη μας. Ο Τάσος, ο Πολύδωρος, ο Λευτέρης και ο Αλέξης μας μίλησαν για τους ίδιους, την αγάπη τους για το αγγλικό συγκρότημα και τα σχέδια που έχουν για το μέλλον.

 

 

-Η μπάντα μετρά σχεδόν δύο χρόνια ζωής, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αποφασίσατε να δουλέψετε μαζί.

-Λευτέρης: Είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν να δημιουργήσω μια tribute band για τους Muse αλλά για διάφορους λόγους το αρχικό σχήμα δε προχώρησε. Ήθελα όμως να κάνω μια δεύτερη προσπάθεια και έτσι έβαλα μια αγγελία, στην οποία απάντησε ο Αλέξης. Αφού είχα βρει το δεύτερο μέλος, στράφηκα στη συνέχεια στον Τάσο, τον οποίο ήξερα από το σχολείο. Έχουμε πολλά χρόνια ιστορίας με τον Τάσο, αφού τον είχα ακούσει τυχαία να παίζει ένα κομμάτι των Muse και σκέφτηκα <<ναι, πρέπει να κάνουμε κάτι μαζί>>. Το μόνο που έλειπε στο τέλος ήταν ένας ντράμερ και ο Τάσος μας έφερε τον Πολύδωρο. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε την σημερινή σύνθεση της μπάντας μας.

 

-Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τους Muse και όχι να φτιάξετε τη δικιά σας μπάντα;

-Τάσος: Έχουμε ήδη δικές μας μπάντες, οπότε ήταν καλή ιδέα το να συμμετάσχουμε σε κάτι διαφορετικό.

-Αλέξης: Εγώ προσωπικά ήμουν νέος μουσικός, οπότε δεν είχα την εμπειρία να δημιουργήσω μια καινούρια μπάντα. Ήθελα όμως να συμμετέχω σε ένα σχήμα που θα παίζαμε covers, ώστε να μπορέσω να αναπτυχθώ μουσικά, επομένως το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μέσω αυτού του σχήματος μας γνωρίζει ο κόσμος και αποκτούμε μια ταυτότητα. Επιπλέον αγαπώ τους Muse και μου άρεσε η ιδέα να βελτιωθώ σαν μουσικός μέσα από τα τραγούδια του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

-Τάσος: Η μπάντα αυτή μας έχει βελτιώσει στη σκηνή, στο παίξιμο, στην επικοινωνία με τον κόσμο. Εξελισσόμαστε, μαθαίνουμε συνεχώς καινούρια πράγματα ενώ κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

 

 

-Πώς ξεκίνησε η αγάπη σας για την μπάντα;

-Τάσος: Μου είχαν κάνει πρόταση ξανά στο γυμνάσιο να μπω σε μια μπάντα και κάπου εκεί άκουσα ένα τραγούδι των Muse που μου άρεσε. Στη συνέχεια έψαξα περισσότερα και όντας πιανίστας με κλασική κυρίως μουσική παιδεία, με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μια ροκ μπάντα χρησιμοποιούσε πιάνο στα κομμάτια της, αφού δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Επιπλέον, οι Muse με έκαναν να πάρω κιθάρα και να ασχοληθώ και με κάτι άλλο πέρα από το πιάνο.

-Λευτέρης: Ήμουν και εγώ στο γυμνάσιο όταν ο κολλητός μου, μου έβαλε να ακούσω το Plug in Baby. Αρχικά μου φάνηκε περίεργο οπτικά αλλά με τον καιρό μου άρεσε περισσότερο. Στη συνέχεια ο κολλητός μου, μου έστελνε περισσότερα κομμάτια και μου έκανε δώρο ένα DVD με μια συναυλία των Muse, στην οποία συνειδητοποίησα ότι τα κομμάτια live μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Έβλεπα το DVD μέρα παρά μέρα και άρχισα πραγματικά να αγαπώ τη μπάντα.

-Αλέξης: Ο αδερφός μου, μου είχε βάλει αρχικά να ακούσω το Starlight, αλλά επειδή είχα διαφορετικά ακούσματα δε με τράβηξε ιδιαίτερα. Αγάπησα όμως την μπάντα, όταν μετά από καιρό σε ένα εργαστήρι του ωδείου παίξαμε το Starlight.

-Πολύδωρος: Είχα δει παλαιότερα το βιντεοκλίπ του Starlight στην τηλεόραση και στη συνέχεια γνώρισα τον Τάσο, ο οποίος μου μίλησε για το συγκρότημα και μου έδειξε τη δουλειά τους. Έτσι, άρχισα να ακούω και εγώ.

 

 

-Έχετε σκεφτεί να στείλετε τη δουλειά σας στους Muse;

-Αλέξης: Δε θα το θέλαμε, γιατί θα υπάρξει σύγκριση.

-Τάσος: Δε θεωρούμε ότι έχουμε καλό υλικό ακόμα, ούτε επαγγελματικά βίντεο, οπότε δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο προς το παρόν.

 

– Τι νιώθετε όταν είστε πάνω στη σκηνή;

– Τάσος: Στα πρώτα δύο κομμάτια έχω λίγο άγχος αλλά μου φεύγει στη συνέχεια, καθώς έχουμε συνηθίσει. Όταν είμαι στη σκηνή, νιώθω ότι δίνω κάτι στο κόσμο, ότι δείχνω πως αγαπώ αυτό που κάνω και ότι με ενδιαφέρει να περνά ο κόσμος καλά.

– Αλέξης: Μας αρέσουν οι Muse και αυτό πρέπει να το βλέπει το κοινό. Και εγώ έχω αρχικά λίγο άγχος το οποίο όμως μετατρέπεται στη συνέχεια σε αδρεναλίνη. Μας ενδιαφέρει απλά να φαινόμαστε άνετοι και ο κόσμος να βλέπει ότι είμαστε ομάδα.

 

-Και εσείς και ο κόσμος που έρχεται στα live σας έχετε ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αγάπη δηλαδή για τους Muse. Ποια θα λέγατε λοιπόν ότι είναι τα χαρακτηριστικά των fans του αγγλικού συγκροτήματος;

– Τάσος: Οι Muse έχουν καταφέρει να προσελκύσουν κοινό από όλα τα είδη μουσικής και αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Οι θαυμαστές τους μπορεί κατά κύριο λόγο να ακούν ποπ, ροκ, μέταλ, οτιδήποτε και πάλι να είναι φανς τους.

– Λευτέρης: Εγώ θα χαρακτήριζα το κοινό των Muse ως απαιτητικό, αφού η μπάντα θέτει τον πήχη πολύ ψηλά κάθε φορά και έτσι και το κοινό έχει τις ανάλογες απαιτήσεις.

 

– Τι περιμένετε από το νέο album των Muse;

– Τάσος: Κάτι πιο ηλεκτρονικό, δε θέλω να βασιστούν ξανά στη ροκ ή να βγάλουν κάτι που έχουν παρουσιάσει ήδη.

– Πολύδωρος: Μακάρι να είναι κάτι πιο ηλεκτρονικό. Πάντα κάνουν κάτι νέο, κάτι προοδευτικό, οπότε είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο.

– Αλέξης: Οι Muse είναι μια κατηγορία από μόνοι τους , οπότε σίγουρα θα παρουσιάσουν κάτι πρωτοποριακό. Εγώ θέλω να προσφέρουν καινούρια συναισθήματα.

 

– Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδια σας για το μέλλον;

– Τάσος: Οι στόχοι ανεβαίνουν συνεχώς. Σίγουρα θα θέλαμε να εμφανιστούμε κάπου εξωτερικά, σε ένα φεστιβάλ για παράδειγμα.

– Λευτέρης: Το δικό μου όνειρο είναι να μπορούμε να ζούμε από αυτό που κάνουμε. Δε θέλουμε πλούτη, θέλουμε απλά να αυτοσυντηρούμαστε από τη μουσική, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε άλλη δουλειά.

 

– Ποια είναι η επόμενή σας εμφάνιση και πώς μπορεί ο κόσμος να έρθει σε επαφή μαζί σας.

Το επόμενο live μας είναι στο Blue Barrel στις 29 Απριλίου. O κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για τα νέα μας και τις εμφανίσεις μας μέσα από τα προφίλ μας στο Facebook και το Instagram, και φυσικά μπορεί να μας στείλει εκεί και τα μηνύματά του.

 

By Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Close Menu