Μια ημέρα αφιερωμένη στον πατέρα!

 Η σημασία και η αξία των γονιών είναι ανεκτίμητη! Ποιος μπορεί να φανταστεί, άραγε, τη ζωή του χωρίς την μητέρα  και τον πατέρα του; Χωρίς ένα απλό “καλημέρα” που θα ακούσεις από το στόμα τους; Είναι οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή και η αγάπη τους διαρκεί αιώνια.

 Μερικές φορές, περισσότερη βαρύτητα δίνεται στις μαμάδες και, ίσως, οι μπαμπάδες να μένουν λίγο παραπονεμένοι. Όμως, και οι πατεράδες βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανατροφή και εξέλιξη των παιδιών τους. Μπορεί, μερικές φορές, να είναι πιο σκληροί ή πιο αυστηροί, αλλά πίσω από αυτό το αυταρχικό προσωπείο κρύβεται μια τρυφερή ψυχή γεμάτη αγάπη, που θα θυσιαζόταν για το μικρό και αδύναμο παιδί του.

https://www.nancysblog.gr/wp-content/uploads/2018/08/mpampas-paidia-hrwas-650x330.jpg

 Γιατί ο μπαμπάς είναι ο βράχος σου, το στήριγμά σου! Είναι εκείνο το γεμάτο ψυχραιμία άτομο, που όταν όλα καταρρέουν θα σε συνεφέρει στα λογικά σου. Θα σου δείξει ότι δεν είναι όλα “μαύρα”, ότι υπάρχει λύση σε κάθε πρόβλημα. Δεν μιλάει συνήθως πολύ. Είναι λακωνικός, αλλά η κάθε λέξη του έχει ουσιαστικό νόημα. Πολλές φορές, ίσως στην προσπάθειά του να σε προστατέψει από τους κινδύνους της ζωής, γίνεται πιο αυταρχικός. Όλα αυτά, όμως, τα κάνει από καθαρή και αγνή αγάπη.

 Μην τον παρεξηγείς αν καμία φορά σου φωνάξει. Έχει και αυτός τα άγχη του. Τρέχει όλη μέρα για να μη σου λείψει τίποτα. Για εσένα το κάνει! Για να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και να περηφανεύεται, φουσκώνοντας από χαρά και συγκίνηση, για το μικρό του αστέρι (γιατί εννοείται, κάθε μπαμπάς ακόμα και την πιο απλή επιτυχία του παιδιού του θα την παρουσιάσει ως την επιστημονική ανακάλυψη του αιώνα! Έλα παραδέξου το.. και σε σένα έχει συμβεί!).

Δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματά του, αλλά το ένα του “σ’ αγαπώ” είναι ουσιαστικό και αληθινό.

 Είναι ο ιππότης στη καρδιά της κόρης του και ο κολλητός στου γιού του. Σκέψου, μόνο, πόσες φορές έχεις τρέξει σε αυτόν με δάκρυα στα μάτια. Και, όμως, κάθε φορά είναι εκεί έτοιμος να σου σκουπίσει τα μάτια, να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς σου και να σε συμβουλέψει. Τι κι αν φτάσεις 40 χρονών, εκείνος θα συνεχίζει να είναι ο προστατευτικός και τρυφερός μπαμπάς, που θα σε βοηθάει να ξανά σταθείς στα πόδια σου.

https://img.freepik.com/free-vector/super-dad-holding-kids-son-daughter-doodle-white_48369-18849.jpg?size=626&ext=jpg

 Κάθε χρόνο, λοιπόν,  η 3η Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μας… στους πατεράδες μας! Στους πατεράδες εκείνους που ήταν βράχοι πάντα και παντού και δεν άφησαν στιγμή το πλευρό των παιδιών τους. Την ημέρα αυτή, μάλιστα, εμπνεύστηκε η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ προς τιμή του δικού της πατέρα και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910. Έκτοτε κάθε χρόνο πατεράδες, παππούδες και προπαππούδες έχουν μια ημέρα αφιερωμένη ιδιαίτερα σε αυτούς!

 Ευχήσου και εσύ στον αγαπημένο σου μπαμπά “χρόνια πολλά”, αγκάλιασε τον και πες του πόσο τον αγαπάς. Έχει και αυτός ανάγκη να ακούει αυτή την λέξη από εσένα! 

Χρόνια πολλά σε όλους τους πατεράδες του κόσμου! Σας αγαπάμε!

Πηγές: εδώ

Close Menu